Каталожен номер 7000
От древни времена хората са търсили лесен и практичен начин за естествено овкусяване и приготвяне на храната, Един от най-старите методи е именно опушването, Процесът представлява влизане в контакт на продукта с пушек и едновременното му консервиране, Резутатът е здравословна, полезна и много вкусно сготвена храна, Предлагаме Ви уред за опушване на месо със стъкло поцинкован, с който можете лесно да приложите тази технология и в домашни условия, Тя е подходяща за приготвянето на различни видове месо, риба, колбаси, сланина, сирена, кашкавал и др,
Уред за опушване на месо със стъкло поцинкован е изработен от поцинкована ламарина с дебелина 1мм, Горната му част представлява самата камера за опушване, където се поставят и готвят продуктите, Тя разполага с широка врата със стъкло, Вътрешната й част е оборудвана с 8бр, куки за месо, 3бр, шишове за куките и 2бр, рафтове, които са подходящи за риба или за по-крехки меса, За допълнително улеснение при приготвянето на храната, вратичката разполага с отвор за поставяне на термометър, Термометърът е включен в комплекта, С него можете да следите каква е температурата във всеки един момент в уреда и на каква температура трябва да се приготвят различните видове меса, Най-отдолу има 1бр, тавичка, в която се събира мазнината при приготвянето на месото,
Долната част на уред за опушване на месо е мястото, където става горенето на стърготините и самият пушек, Отварянето и затварянето му става с капак, към който има отвор за въздух, Вътре е поставено 1бр, голямо чекмедже или тавичка, където се разпалват дървените въглища, Въглищата могат да бъдат заменени с нагревател, който не е включен в комплекта и се поръчва допълнително, Чекмеджето разполага с 1бр, малка тавичка за дървени стърготини, която стои върху самите разпалени въглища (нагревател), За да се получи опушващият ефект, стърготините не трябва се разпалват и да горят, а само да тлеят и лекичко да пушат, За тази цел трябва да са много добре намокрени, Като количество достатъчни са 3-4 шепи
Уреда за опушване на месо е подходящ за приготвянето на 6-7кг месо,
Край на ароматите на пушек, добавяни в пушените продукти на пазара, Естествен вкус, постигнат в домашни условия,
уред за опушване на месо със стъкло поцинкован
подходящ за приготвянето на 6-7кг месо
древна технология за естествено овкусяване и приготвяне на храна
подходяща за приготвянето на различни видове месо, риба, колбаси, сланина, сирена, кашкавал и др,
изработен от поцинкована ламарина с дебелина 1мм
1бр, камера за опушване
врата със стъкло
8бр, куки за месо
3бр, шишовеза куките за месо
2бр, рафтове за риба, колбаси и крехки меса
отвор за термометър
1бр, термометър
1бр, тавичка за мазнина
долен капак с отвор за въздух
1бр, чекмедже за дървени въглища (нагревател, който се поръчва допълнително)
1бр, тавичка за дървени стърготини
крепежни елементи
Транспортни размери: 81 cm × 28 cm × 40 cm